nov 30, 2021 23:59:59

Black November - Priserne er gået helt i sort 

GØR ET KUP I OUTLET - OGSÅ PÅ HAVEMØBLER

0 Varer i Kurven
Fortsæt med at handle

Undgå at stå i mørke under bruseren eller ikke at kunne se ordentligt foran spejlet. Med vores godkendte vådrumsbelysning får du både pænt og funktionelt lys til mange behov. Gå på opdagelse blandt vores brede sortiment, og vælg din foretrukne belysning til vådrummet.

Krystallysekroner

24 varer i denne kategori

Vis

Loftslamper

64 varer i denne kategori

Vis

Væglamper

62 varer i denne kategori

Vis

Spejle med lys

1 vare i denne kategori

Vis

Øvrig vådrumsbelysning

123 varer i denne kategori

Vis

Få god belysning på dit badeværelse

Der er mange måder at indrette et badeværelse på – også når det kommer til belysning. Sidstnævnte spiller en stor rolle for, hvor meget værdi rummet giver dig. God og passende belysning er nemlig vigtigt, når du er i bad eller skal lægge makeup foran spejlet. Derfor tilbyder vi forskellige former for vådrumsbelysning til små og store badeværelser. Det giver dig god mulighed for både at få funktionelt lys, ligesom du kan sprede velvære i hele rummet.

 

For at få den type belysning, der lever op til dine ønsker og behov, bør du ikke vælge den første og fineste lampe, du ser. Når du skal vælge den rette belysning til badeværelset, bør du først og fremmest tænke over:

 

 • Hvor meget plads har du i rummet?

 • Hvad er lampens formål?

 • Hvilken stil skal indretningens have?

   

  Hvis du for eksempel har et lille badeværelse, har du højst sandsynligt ikke plads til forskellige lamper. Her vil det være praktisk med en behagelig lampe, som spreder lys nok til hele rummet. Omvendt vil et rummeligt badeværelse være bedst indrettet med forskellige former for lys i forskellige sektioner. På den måde får du fordelt lyset i hele badeværelset og kan bedre undgå skygger.

   

  Derudover skal lampen have den rette styrke, når du skal gøre dig ordentligt i stand. Her skal du kigge på pærens lumen. Den fortæller dig, hvor kraftigt et lys, pæren udsender. Jo højere lumen, jo mere lys. Bagefter skal du se på Ra, der siger noget om, hvor godt din vådrumsbelysning gengiver farverne. Skinner solen fra en klar himmel, vil det svare til Ra 100. Ønsker du også naturligt lys, skal dine pærer altså være så tæt på Ra 100 som muligt.

   

Hvilke regler gælder for vådrumsbelysning?

Når du skal installere belysning på badeværelset, så er der nogle regler om, hvor du må placere lamperne. Et badeværelse med bruser og/eller badekar er nemlig delt op i områder med hver deres specielle krav, som du skal overholde. Blandt andet skal lamperne have den rigtige tætningsklasse, alt efter hvor du placerer dem i rummet.

 

Derfor skal du sikre dig, at belysningen lever op til reglerne i det enkelte område. De forskellige regler afhænger af de fire zoner, som et badeværelse er delt op i:

 

 • Zone 0 – Dette område betegnes som under vand. Det kan for eksempel være den indvendige del af badekarret og brusekabinens bassin. Normalt vil du ikke installere en i zone 0, men gør du det alligevel, skal du have fat i en lampe med en tætningsklasse betegnet IP68.

   

 • Zone 1 – Dette område er oven over badekarret og det område, der afgrænser brusenichens væg. Højden er op til 2,25 meter fra gulv. Her skal du bruge lamper med minimum IP44-mærkning. Kan vandet ramme lampen fra flere retninger, skal du vælge lamper med IP65.

   

 • Zone 2 – Dette område er den del af badeværelset, der svarer til en radius på 1,2 meter fra brusehovedet og den del af væggene, der ligger over 2,25 meter i zone 1. Ifølge reglerne skal du vælge en vandtæt lampe med IP44. Dog kræver denne zone, at du bruger en autoriseret elinstallatør til installation af vådrumsbelysning.

   

 • Zone 3 – Dette område gælder resten af badeværelset, og her kan du installere hvilken som helst belysning og el, selvom området ikke er godkendt til vådrum. Her kræves der altså ikke speciel belysning. Hvis brusehovedet er placeret over 2,25 meter fra gulvet, er det denne afstand, der er gældende.

   

  Er du i tvivl om, hvorvidt vores badeværelseslamper er godkendte til et bestemt område? Måske ved du ikke, hvilke der passer godt til dit vådrum? Så må du selvfølgelig kontakte os – enten gennem vores høflige kundeservice eller ved at besøge din nærmeste My Home Møbler-butik. Så vi vil med glæde finde en ny badeværelseslampe og vådrumsbelysning til dit hjem.