nov 30, 2021 23:59:59

Black November - Priserne er gået helt i sort 

GØR ET KUP I OUTLET - OGSÅ PÅ HAVEMØBLER

0 Varer i Kurven
Fortsæt med at handle

Spotlights skaber flot og praktisk belysning

Besøger du et nyere hjem i Danmark, kan du være næsten sikker på, at boligen har spotlights – for eksempel i entréen, på badeværelset eller i dit køkken. Og det er med god grund. Spotlights er nemlig populære lamper, fordi du får utrolig fleksibelt belysning med mange muligheder.

 

Du kan blandt andet bruge dem til at fremhæve specifikke områder i rummet. Det behøver ikke være som på et museum, hvor malerier får målrettet belysning. Prøv for eksempel at rette lamperne mod din gode lænestol, så du får godt læselys. Eller hvad med at fremhæve din fine souvenir, du har på boghylden? Placerer du flere spots på en skinne i loftet, skaber de også en jævn belysning. Så kan du altid se, hvad du laver, og der bliver færre skygger.

 

Der er altså flere muligheder med den populære type lampe. På den måde er et spotlight både funktionel og med til at skabe flot belysning. Du vælger endda helt selv, hvilke dele der skal være fremtrædende i indretningen. Derfor er der også flere, der erstatter pendel og klassiske loftslamper med spotlys. Det handler blot om at eksperimentere med placeringerne og gøre et rum mere indbydende.

 

Hvilke spotlight-lamper skal du vælge?

Hos My Home Møbler finder du tre typer spotlights: indbygningsspots, spotlights på skinne og som væglampe eller overflademonteret. De har hver deres fordele og ulemper. Til gengæld kan du altid regne med, at de kan skabe en indbydende atmosfære. Det spotlight, der passer bedst til dine ønsker, afhænger af hvad hvor og hvad, du vil bruge lyset til. Derfor er det en god idé stille dig selv en række spørgsmål om, hvad du gerne vil have ud af lyset.

 

Spotlights på skinne: Vil du gerne have lys fordelt i forskellige retninger fra samme sted? Så er det denne type spot, du bør overveje. Skinnen med spots er oplagt at bruge, idet du kan dreje den enkelte spot alt efter, hvor lyset skal skabe fokus. For eksempel kan du i soveværelset lade den ene lampe pege mod garderoben og to andre lamper lyse mod hver deres hjørne. Flere vælger også at have spotlights på skinne ovenover spisebordet

 

Indbygningsspots: Vil du gerne have jævn belysning og en lampe, der fylder mindst muligt? Så er indbygningsspots måske noget for dig. De er nemlig monterede direkte i loftet. De hænger altså ikke ned fra en ledning som en klassisk loftslampe. Designet fordeler lyset, hvilket er yderst brugbart i køkkenet, på badeværelset, kontoret og i entréen. Er der risiko for, at en dør støder ind i din loftslampe, så er indbygningsspots også en god løsning.

 

Spots som væglampe: Vælger du spots til påbygning, får du mange af de samme fordele som de to andre salgs spots. Der er dog flere muligheder for at skabe fokus på bestemte områder. Du kan også bruge et vægmonteret spotlight til at lyse op mod loftet. Dermed bliver lyset reflekteret og fordelt i rummet. Det giver en blød og hyggelig belysning. Desuden er der mindre risiko for at blive blændet, da lyset ikke peger ned mod dig.

 

Sådan får du en god afstand mellem dine spotlights

Det kan være svært at vide, hvordan du får lys til at falde i harmoni med dit hjem. En lampe er nemlig ikke blot pynt. Tværtimod. Belysning har en stor påvirkning på, hvordan stemningen er i rummet, og det er samtidigt vigtigt at placere lamperne helt rigtigt. Bliver du for eksempel blændet, mens du sidder ned, er det utrolig ubehageligt. Har du placeret lamperne forkert ved eksempelvis en trappe, kan blændingen også blive farlig.

Typisk afhænger afstanden mellem spots af rummets størrelse og din ønskede lysstyrke. Sørg derfor for at måle op, før du køber spotlamper til din bolig. Det giver dig et bedre billede af, hvor mange lamper du har plads til. På lamperne kan du også se mindsteafstanden til den flade, du ønsker at belyse. Det giver ofte et godt fingerpeg.

 

Vil du for eksempel have almindelig belysning i dagligstuen eller køkkenet? Så bør der som udgangspunkt være mellem 1 og 1,5 meter mellem hvert spot. Hvis dine spots er for tæt på væggene, så risikerer du at få uhensigtsmæssige skygger. Det samme gælder selvfølgelig hjørner. Begge steder bør dine spots derfor sidde cirka 75 cm fra væggen. Spørg gerne din elektriker til råds.

 

Når du kender afstanden til dine spotlights, så ved du også, hvor mange du har plads til. Og jo flere du sætter op, jo mere lys får du. Vær dog opmærksom på, om lamperne er tæt på vand eller fugt. Her gælder der nogle helt særlige regler for, hvilken type installation du må sætte op. Se vores vådrumsbelysning, der er godkendt til våde områder.

 

Gå efter LED-pærer, og spar på energien

Mange spotlamper er LED, og med tiden vil det formentlig gælde dem alle. Med LED-belysning kan du nemlig virkelig spare, da energiforbruget er væsentlig lavere end med en traditionel glødepære. En anden fordel er, at lampen straks tænder, da den ikke har brug for at varme op, som du måske husker det fra de gamle sparepærer. Samtidig behøver du ikke skifte pære efter et par år. LED har nemlig en utrolig lang levetid – faktisk 10-15 år.

 

Der er dog ikke kun økonomiske grunde til at vælge spotlights med LED. Mange af dem er også dæmpbare. Det vil sige, at du kan justere lyset, så du for eksempel kan nyde en hyggelig stemning over spisebordet – og skrue op igen, når det er tid til lektielæsning. Du får altså fleksibel belysning til flere situationer. Nogle pærer kan du tilmed styre på en fjernbetjening eller via en app på din smartphone.

 

Husk dog på, at ikke alle dæmpbare LED-pærer nødvendigvis fungerer med din nuværende lysdæmper. Den skal være tilpasset det meget lavere effektforbrug og elektronikken i LED. Du kan se alle

Vi fandt desværre ikke det du søgte. Prøv venligst igen - via søgefunktionen eller menuen.

Sorter vare efter:

Spotlights er de fleksible lamper, du aldrig vil undvære. Med dem får du nemlig praktiske væg- og loftslamper, som du nemt kan justere på. Og så fylder de ofte ikke særlig meget. Gå derfor på opdagelse i vores store udvalg af spotlight-lamper, og læs vores gode råd om, hvilken slags du bør vælge.

Måske synes du om